Shockwave therapie.

Shockwave wordt gebruikt om chronische klachten en peesaandoeningen bij patiënten te behandelen. Shockwave werkt met geluidsgolven. De geluidsgolven verplaatsen zich door het lichaam naar de plek van de blessure. Hierdoor wordt de doorbloeding en stofwisseling gestimuleerd, wat het herstel bevordert. Je lichaam wordt getriggerd om zelf de blessure te genezen.

De behandeling.

Op het desbetreffende gebied zal gel worden aangebracht, waarna er een juiste hoeveelheid shockimpulsen wordt toegediend. Hierdoor stimuleert de doorbloeding en stofwisseling. Op het moment dat de shockimpulsen worden toegediend, zult u de klacht ervaren. Dit betekend dat het herstelproces in gang wordt gezet. Een behandeling shockwave duurt ongeveer 5 à 10 minuten. Gemiddeld zijn er 4 tot 6 sessies nodig voordat u klachtenvrij bent.

Shockwave therapie kan o.a. een oplossing bieden bij:
verkalkingen in de schouder
hielspoor
runners knee
tennis– en golferselleboog
triggerpoints
scheenbeenvlies ontstekingen
slijmbeursontstekingen

Voordelen shockwave therapie.

uitstekend genezingspercentage
milde en kortdurende behandeling
behandeling zonder geneesmiddelen of chirurgie
weinig bijwerkingen
patiënt vriendelijk
slecht 3 tot 6 sessies noodzakelijk

Directe toegankelijkheid.

U heeft de mogelijkheid om zich zonder verwijsbriefje te melden bij de therapeut als er sprake is van een probleem met het bewegingsapparaat of wanneer vermoed wordt dat daar de oorzaak van de klachten zit. Na aanmelding bij de therapeut wordt er een afspraak gemaakt voor een screening, waarbij de fysiotherapeut moet beoordelen of de klacht in aanmerking komt voor behandeling.

Er wordt dus niet direct behandeld. Het kan zijn dat de therapeut tot de conclusie komt dat u niet in aanmerking komt voor behandeling of dat nader onderzoek door huisarts of specialist gewenst is. In overleg met u worden dan verdere stappen ondernomen.

Uw behandeling zonder verwijzing door een arts.
Afspraak mogelijk binnen 24 uur.

Wij hebben een contract met alle verzekeraars; de vergoeding is afhankelijk van uw polis.
Maak een afspraak

Bart Vos

MSc Manueel therapeut, Fysiotherapeut
Lochem

Wendy Wichers

Fysiotherapeut, Oedeemtherapeut
Lochem
Fysiotherapie Veeze
Francois Ballochilaan 83
7242AS Lochem
0573.254287
routebeschrijving
usermap-markertable linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram