Fysiotherapie bij ouderen.

Het ouder worden gaat veelal gepaard met achteruitgang van de fysieke gesteldheid. Vermindering van de lenigheid, kracht of het evenwicht zijn voorbeelden waardoor het zelfstandig functioneren wordt bedreigd. Fysiotherapie in de ouderenzorg richt zich op de zorg voor deze kwetsbare ouderen. De therapie bestaat vooral uit oefentherapie en is gericht op het verminderen van klachten, voorkomen of afremmen van achteruitgang en het optimaliseren en behouden van zelfstandigheid in het dagelijks functioneren.

Naast het werken met de patiënt is er ook aandacht voor het begeleiden en adviseren van familie en of mantelzorgers over behandeling, transfers, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen. Therapie is vaak onderdeel van multidisciplinaire zorg waarin de fysiotherapeut overleg heeft met de huisarts, specialist, verplegend personeel en waar nodig andere hulpverleners. Ouderen die niet in staat zijn om naar de praktijk te komen kunnen in hun thuissituatie behandeld worden.

Veel voorkomende aandoeningen waarbij ondersteuning van de fysiotherapeut in de ouderenzorg wordt ingeroepen.

nabehandeling van fracturen en gewrichtsvervangende operaties zoals een nieuwe knie of heup
pijn, immobiliteit en inactiviteit ten gevolge van degeneratieve aandoeningen van het bewegingsapparaat
ziekte van Parkinson
herseninfarct of hersenbloeding
reactivering van ouderen
valpreventie

Uw behandeling zonder verwijzing door een arts.
Afspraak mogelijk binnen 24 uur.

Wij hebben een contract met alle verzekeraars; de vergoeding is afhankelijk van uw polis.
Maak een afspraak

Rene Broersma

Fysiotherapeut
Lochem
Fysiotherapie Veeze
Francois Ballochilaan 83
7242AS Lochem
0573.254287
routebeschrijving
usermap-markertable linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram