Neurologische aandoeningen.

CVA/beroerte.

De gevolgen van een beroerte verschillen van patiënt tot patiënt. Vaak is een beroerte ingrijpend en de problemen zijn veelal blijvend van aard. Merkbaar zijn de lichamelijke beperkingen. U loopt bijvoorbeeld minder goed, heeft problemen met praten of kunt een arm niet meer goed gebruiken. Minder in het oog springend zijn veranderingen in het waarnemen, gedrag en vermogen om problemen op te lossen. Ook dat kunnen gevolgen zijn van een beroerte.

Behandeling van CVA-patiënten is door de uitgebreidheid van de problemen vaak teamwerk, omdat meerdere disciplines betrokken zijn bij het behandelingsproces (neuroloog, revalidatie-, verpleeghuis- of huisarts, logopedist, ergotherapeut, maatschappelijk werker, thuiszorg). Dit vraagt om een goede samenwerking. Onze gespecialiseerde fysiotherapeut is aangesloten bij de ketenzorg.

Parkinson.

Als gevolg van de ziekte van Parkinson kunnen problemen ontstaan op diverse vlakken zoals lopen, evenwicht, lichaamshouding, reiken en grijpen en transfers (opstaan van stoel, in en uit de auto stappen en omdraaien in bed). Andere klachten kunnen zijn verminderde fysieke capaciteit op het gebied van de beweeglijkheid, spierlengte en spierkracht en algemene conditie. De fysiotherapeut zal u helpen om manieren van bewegen aan te leren en te oefenen, waardoor u voornoemde problemen zoveel mogelijk kunt verminderen.

Multiple Sclerose
.

Multiple sclerose is een ziekte van het centrale zenuwstelsel (hersenen en ruggenmerg). Bij MS ontstaan op meerdere plaatsen (multiple) in het zenuwstelsel harde plekken (sclerose). Door die harde plekken werkt het centrale zenuwstelsel niet goed meer. Daardoor kunnen allerlei klachten ontstaan afhankelijk van de lokalisatie van de verharding. De belangrijkste klachten zijn minder spierkracht, verminderd gevoel, problemen in de coördinatie van het bewegen, urine-incontinentie, algehele vermoeidheid en problemen met het zien.

De fysiotherapeutische behandeling is gericht op het aanleren en of onderhouden van de vaardigheden die voor het dagelijks functioneren van belang zijn. De belangrijkste onderdelen van de fysiotherapeutische behandeling zijn het versterken van spieren, het verbeteren van de beweeglijkheid, het beïnvloeden van de spierspanning en adviseren en oefenen met loophulpmiddelen.

Directe toegankelijkheid.

U heeft de mogelijkheid om zich zonder verwijsbriefje te melden bij de therapeut als er sprake is van een probleem met het bewegingsapparaat of wanneer vermoed wordt dat daar de oorzaak van de klachten zit. Na aanmelding bij de therapeut wordt er een afspraak gemaakt voor een screening, waarbij de fysiotherapeut moet beoordelen of de klacht in aanmerking komt voor behandeling.

Er wordt dus niet direct behandeld. Het kan zijn dat de therapeut tot de conclusie komt dat u niet in aanmerking komt voor behandeling of dat nader onderzoek door huisarts of specialist gewenst is. In overleg met u worden dan verdere stappen ondernomen.

Uw behandeling zonder verwijzing door een arts.
Afspraak mogelijk binnen 24 uur.

Wij hebben een contract met alle verzekeraars; de vergoeding is afhankelijk van uw polis.
Maak een afspraak

Rene Broersma

Fysiotherapeut
Lochem
Fysiotherapie Veeze
Francois Ballochilaan 83
7242AS Lochem
0573.254287
routebeschrijving
usermap-markertable linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram