Onze specialisten kunnen al uw nekklachten behandelen.

Manuele therapie en fysiotherapie kunnen de nekklachten verminderen. We geven uitleg over het klachtenbeeld en hoe u met de klacht om kunt gaan. Manuele therapie kan de klachten verminderen. Manipulaties en mobilisaties hebben vaak een groot effect op korte termijn als het gaat om de pijnintensiteit en de mobiliteit van de nek. Daarnaast kan oefentherapie u helpen sneller te herstellen en voorkomen dat de klachten terugkeren. De combinatie zorgt voor een optimaal resultaat.
nekhernia
Oorzaak
Het uitstulpen van de kern van de tussenwervelschijf die op de zenuw drukt.

Symptomen
Een nekhernia geeft vaak pijn in de nek en een schietende pijn in de arm. Dit kan gepaard gaan met tintelingen, doofheidsgevoel en een verminderde kracht in de arm en/of hand.

Behandelmogelijkheden
De hernia zelf kan niet verholpen worden. Deze zal in verloop van tijd zelf verminderen door natuurlijk herstel. Om het herstel te faciliteren is het van belang de omliggende spieren en gewrichten zo optimaal mogelijk te laten bewegen. Advies, houding en oefentherapie spelen hier een essentiële rol in.

artrose
Oorzaak
Slijtage van de gewrichten van de nek. Dit betekent dat het kraakbeen aangetast is waardoor er een bewegingsstoornis ontstaat in de gewrichten van de nek. Ook de tussenwervelschijf neemt in hoogte af.

Symptomen
Pijn en stijfheid van de nek waardoor de beweeglijkheid afneemt. Dit kan mogelijk gepaard gaan met uitstraling/tintelingen in de schouder/arm/hand.

Behandeling
Door manuele mobilisatietechnieken wordt de beweeglijkheid verbeterd. De artrose wordt niet minder, maar de klachten nemen door het beter bewegen van de nek af. Advies, houding en oefentherapie spelen hierin een essentiële rol.

instabiliteit
Oorzaak
Door laxiteit van het kapselbandapparaat van de nek en verminderde sturing van de omliggende spieren. Dit kan aangeboren zijn, maar ook veroorzaakt worden door een trauma. Denk hierbij aan een auto ongeluk of een val op het hoofd.

Symptomen
Pijn en vermoeid gevoel na belasting in de nek en borstwervelkolom. Met name bij lang zitten en lang staan of verkeerde houding. Vaak gaat dit gepaard met een verminderde beweeglijkheid doordat er blokkades ontstaan door verkeerd aansturingsmechanisme.

Behandeling
Mobilisatie van de geblokkeerde gewrichten en houdingscorrectie en training van het sturingsmechanisme. Daarnaast is oefentherapie van uiterst belang.

blokkade
Oorzaak
Bewegingsbeperking in de nek die veroorzaakt kunnen worden door een verkeerde houding, snelle beweging, stress en instabiliteit van de omliggende gewrichten.

Symptomen
Pijn en bewegingsbeperking in de nek. Verhoogde spierspanning. Soms gepaard met uitstraling in de arm/schouder.

Behandeling
Mobiliseren van de geblokkeerde gewrichten, rekken van de omliggende spieren, houdingscorrectie en adviezen. Daarnaast is oefentherapie van uiterst belang.

Uw behandeling zonder verwijzing door een arts.
Afspraak mogelijk binnen 24 uur.

Wij hebben een contract met alle verzekeraars; de vergoeding is afhankelijk van uw polis.
Maak een afspraak

Edith Paradijs

Directeur en Eigenaar, Master Manueel therapeut
Lochem

Bart Vos

MSc Manueel therapeut, Fysiotherapeut
Lochem
Fysiotherapie Veeze
Francois Ballochilaan 83
7242AS Lochem
0573.254287
routebeschrijving
usermap-markertable linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram