Wat is echografie?

Met echografie, of beter gezegd MSU (Musculo Skelet Ultrasound), wordt het bewegingsapparaat gedetailleerd in beeld gebracht met behulp van ultra-geluidsgolven. Binnen onze praktijk zetten we echografie in om een juiste diagnose te stellen bij specifieke klachten. Met behulp van echografie kunnen we afwijkingen in pezen, spieren, banden, slijmbeursen, botten en gewrichten constateren. In combinatie met klinische testen wordt u zo optimaal mogelijk behandeld. Tijdens de behandelingen gebruiken we echografie om regelmatig visuele feedback te krijgen over de ontwikkeling van de aandoening. Indien nodig passen we de behandeling tussentijds aan naar aanleiding van de in beeld gebrachte resultaten.

Welke diagnoses kunnen worden gesteld?

spieren - scheuren, littekens, kalkneerslag
pezen - peesontstekingen, scheuren, kalkneerslag, (sub-) luxatie
slijmbeurzen - slijmbeursontsteking
gewrichtsbanden - verstuikingen, scheuren
kapsels - kapselontsteking, scheuren
kraakbeen - gewrichtsslijtage, defecten
botten - losse botfragmenten, botbreuken
zenuwen - zoals bij het carpaal tunnel syndroom

Directe toegankelijkheid.

U heeft de mogelijkheid om zich zonder verwijsbriefje te melden bij de therapeut als er sprake is van een probleem met het bewegingsapparaat of wanneer vermoed wordt dat daar de oorzaak van de klachten zit. Na aanmelding bij de therapeut wordt er een afspraak gemaakt voor een screening, waarbij de fysiotherapeut moet beoordelen of de klacht in aanmerking komt voor behandeling.

Er wordt dus niet direct behandeld. Het kan zijn dat de therapeut tot de conclusie komt dat u niet in aanmerking komt voor behandeling of dat nader onderzoek door huisarts of specialist gewenst is. In overleg met u worden dan verdere stappen ondernomen.

Uw behandeling zonder verwijzing door een arts.
Afspraak mogelijk binnen 24 uur.

Wij hebben een contract met alle verzekeraars; de vergoeding is afhankelijk van uw polis.
Maak een afspraak

Edith Paradijs

Directeur en Eigenaar, Master Manueel therapeut
Lochem
Fysiotherapie Veeze
Francois Ballochilaan 83
7242AS Lochem
0573.254287
routebeschrijving
usermap-markertable linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram